TIP: importeer de BMW waar Tupac in doodgeschoten is

Of dit nou echt een goeie tip is… De BMW 750iL waarin rapper Tupac Shakur de laatste rit van zijn leven maakte, staat te koop. Een probleempje: hij kost iets meer dan de gemiddelde 7-serie van vergelijkbare leeftijd.

Niet mals

De verkoper van de BMW 750iL die op die bewuste avond van 7 september 1996 in Las Vegas werd doorzeefd, heeft ervoor gekozen de auto te verkopen. Er komt dus geen veiling, zoals je wel vaker ziet bij dit soort auto’s met enige historische waarde. De verkoper verwacht veel van deze 750iL uit de E38 modelreeks, want hij vraagt een niet malse 1,5 miljoen dollar voor de 7-serie. Extra saillant detail is dat de auto niet direct van de plaats delict naar de nieuwe eigenaar komt. Waar dit soort auto’s vaak hun leven slijt als relikwie in een collectie, is de 7-serie van de rapper gewoon gebruikt om mee te rijden. En niet zomaar: de auto heeft diverse eigenaren gehad sinds Tupac. Dus als je een zwarte haar of nagel tegenkomt tijdens het inspecteren van de auto, is de kans groot dat deze van ‘zomaar iemand’ is, en niet van jouw geliefde idool. Dat maakt de vraagprijs van 1,5 miljoen dollar alleen maar nog optimistischer.

Opgeknapt

Ook niet bevorderlijk voor de historische waarde van de 7-serie, is het feit dat de auto van buiten helemaal is opgeknapt. In het interieur zijn nog sporen te vinden van de voor de rapper fatale nacht, maar aan de buitenkant is weinig meer te zien.

Youngtimer

Toch zitten er niet alleen maar financiële nadelen aan de auto. Hoewel de auto voor een liefhebber van Tupac misschien deze exorbitante waarde kan vertegenwoordigen, zal de dagwaarde voor de fiscus waarschijnlijk aanzienlijk lager zijn. Wat je dus teveel uitgeeft aan de aanschaf, kun je weer besparen door gebruik te maken van de youngtimerregeling. Dus hoppa, snel deze BMW importeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *