BPM berekenen bij auto importeren

U wilt een auto importeren? De BPM berekenen is daarvan een belangrijk onderdeel. Naast het aankoopbedrag is de BPM namelijk meestal de grootste kostenpost. Meer BPM berekenen informatie vind je in dit artikel.

1. Netto catalogusprijs vaststellen
Bij de BPM berekenen kijkt u naar de netto catalogusprijs van de auto. Dat is de catalogusprijs minus de omzetbelasting. Accessoires die af fabriek gemonteerd zijn, worden hierin meegerekend. Opties die naderhand op de auto zijn gemonteerd, worden niet meegerekend in de netto catalogusprijs.

2. BPM-tarief vaststellen
De BPM-tarieven zijn voor 2010 gewijzigd en worden in 2011, 2012 en 2013 verder bijgesteld. Let er dus op bij BPM berekenen dat de calculator wel up-to-date is. Er geldt een basistarief voor de BPM (in 2010 is dat 27,4%, in 2011 19%). Daar komt eventueel nog een bedrag bij voor de CO2-uitstoot. Ook kunnen hier nog bedragen bij worden berekend voor  dieselauto’s, terwijl auto’s op benzine en aardgas weer kortingen krijgen. Lees daarover meer in het artikel ‘BPM 2010-2013: wat verandert er?

3. BPM-restbedrag berekenen (tabel)
Het BPM-restbedrag kunt u eenvoudig berekenen nadat u weet wat het BPM-bedrag van de nieuwe auto was en dit vermindert met de afschrijving.

Een standaardberekening komt echter vaak hoog uit. Laat de BPM berekenen door een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo kunt u tot duizenden euro’s besparen.

Meer artikelen over BPM en BPM berekenen

Wat is BPM?
Er wordt veel gepraat over BPM, maar wat is BPM precies? Hier vindt u daarom voor eens en voor altijd een antwoord op de vraag: “Wat is BPM?

BPM in 2012
De BPM wordt in 2012 verder verlaagd, maar de CO2-heffing gaat meer omhoog. Lees meer over de BPM in 2012.

Tegenbewijsregeling
De werkelijke waarde van de te importeren auto verschilt nogal eens van de koerswaarde. Om te zorgen dat u niet te veel BPM betaalt, is er de tegenbewijsregeling. Lees meer over de tegenbewijsregeling.

BPM-teruggaaf
Onder bepaalde omstandigheden geldt (gedeeltelijke) BPM-teruggaaf. Lees meer over BPM-teruggaaf.

BPM-vrijstelling
Komt u in aanmerking voor BPM-vrijstelling? Lees meer over de mogelijkheden voor BPM-vrijstelling.

Alles over veilig en goedkoop een auto importeren: boeken
Voor wie zelf een auto wil importeren uit het buitenland, is de Autoimportgids onmisbaar. Hierin staat uitgebreid beschreven waar u op moet letten bij het importeren van uw auto en hoe u veel geld kunt besparen bij de keuze en import van uw droomauto! Ook komt hierin BPM berekenen volledig aan bod.

Lees meer over Autoimportgids >>

Alvast een auto uitzoeken?

Duitse autosites:
– www.mobile.de
– www.autoscout24.de
– www.webmobil24.de
Belgische autosites:
– www.autoscout24.be
– www.autozone.be
Amerikaanse autosites:
– www.cars.com
– www.autotrader.com
Deense autosites:
– www.bilpriser.dk/carsearch.do
– www.bilbasen.dk