Auto importeren uit Japan

Een auto importeren uit Japan is vaak prijzig en heel veel werk. Veelal zullen mensen een auto importeren uit Japan omdat het model niet in Nederland gevoerd wordt. De kans is groot dat het model wel in Engeland rondrijdt, Dus de auto importeren uit Engeland is in zo’n geval ook mogelijk. De kwaliteit van Engelse auto’s is echter wel lager dan die van Japanse auto’s.

Vaak zijn via Japanse autoveilingen mooie exemplaren te vinden. Een tussenpersoon zal dan moeten bieden in uw plaats (tenzij u erheen wilt en uw Japans uitstekend is). Vervolgens zal de auto naar Nederland getransporteerd moeten worden. Dit kan per schip. Reken dus bij het importeren van een auto uit Japan op flinke kosten en veel werk. Daarnaast moet u niet vergeten dat een Japanse auto het stuur aan de rechterkant heeft. Dit maakt het rijden ermee niet alleen moeilijker (naast de positie in de auto moet u wennen aan schakelen met uw linkerhand), de auto is ook moeilijker te verkopen en moet aangepast worden voor de Nederlandse weg. Weet dus waar u aan begint als u een auto uit Japan wilt importeren!

Het stappenplan voor een auto invoeren geeft een indicatie van de stappen die u dient de doorlopen. Ook kunt u alvast de BPM berekenen die zal worden geheven over de door u gekozen auto. Lees u verder goed in, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u een auto wilt importeren uit Japan.

Ontdek hoeveel het u kost om auto te importeren uit Japan. Gratis BPM Berekening