Occasion-import: Duitse auto populairst

Een occasion importeren kan zeer lucratief zijn ten opzichte van in Nederland kopen. Zo is de keuze over de grens vaak groter. Ook zijn in landen als Duitsland en Zwitserland over het algemeen de auto’s van zeer goede kwaliteit. Tot slot speelt de prijs natuurlijk een grote rol. Maar wat importeert de Nederlandse occasionrijder zoal? Met stip op nummer 1 staat Volkswagen, zo schrijft de Telegraaf.

Import flink toegenomen

Sinds 2010 is het aantal geïmporteerde auto’s met liefst 60 procent toegenomen. 148 duizend auto’s werden er vanuit het buitenland naar Nederland gehaald in 2015. Daarvan was ongeveer een zesde (bijna 23 duizend) van het merk Volkswagen. Samen met Mercedes-Benz (plaats 2, met 10 duizend stuks), BMW (plek 5), Opel (plek 7) en Audi (plek 10) maken de Duitsers de helft van de top 10 uit.

Belastingen

Opvallend is ook hoe de importerende occasionrijder zich laat beïnvloeden door de belastingregels. Zo werd Mercedes-Benz minder geïmporteerd dan voorgaande jaren, vanwege de aangescherpte regels voor oudere auto’s. Aan de andere kant zijn elektrische en hybride-auto’s populairder door de mildere tarieven. Toch heeft ruim twee derde (70 procent) van de importauto’s nog de ouderwetse benzinemotor in het vooronder.

Nadelen aan import

Wie denkt goedkoop een auto te importeren, moet wel goed kijken naar de voor- en nadelen. Er zijn een hoop zaken om mee rekening te houden. Zo is het niet altijd even gemakkelijk om de onderhoudshistorie te controleren. In sommige landen is het daarnaast lastig een eventueel schadeverleden te achterhalen. Tot slot wordt er in het buitenland nog wel eens gesjoemeld met de tellerstanden van auto’s. Alleen in België en Nederland wordt hier streng op gecontroleerd. Een kennersoog is dus geen overbodige luxe wanneer je een auto uit het buitenland gaat importeren. Goed inlezen in de materie om te weten waar je aan toe bent, is eveneens aan te raden. Lees bijvoorbeeld het boek Zelf Een Auto Importeren Van A Tot Z en bespaar jezelf een hoop onaangename verrassingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *