Slim auto importeren: kijk ook eens naar Denemarken

05-08-2010 – Mensen die slim een auto willen importeren, gaan vaak shoppen bij de Oosterburen. Niet gek, want daar is veel te vinden. Er is echter een goed alternatief.

De kwalitatief goede occasions worden in Duitsland ruimschoots aangeboden en ook de nieuwe auto’s kunnen flink voordelig zijn (zie ook de berekening bij een nieuwe auto importeren). Wat echter nog niet veel mensen weten, is dat een auto importeren uit Denemarken ook zeer interessant kan zijn. Zeker nu de BPM-regeling tussen 2010 en 2013 ingrijpend gaat veranderen.

Waarom is het slim om een auto te importeren uit Denemarken? Denemarken kent de laagste netto catalogusprijzen in Europa. De belastingen die daar nog bij komen, zijn (zelfs voor ons Nederlanders) gigantisch! Deze belastingen hoef je niet te betalen als de auto naar Nederland wordt geïmporteerd (of je krijgt er een aanzienlijk deel van terug). Wil je dus echt slim een auto importeren, bezoek dan ook wat Deense autosites.

Slim auto importeren begint met stappenplan
Lees het stappenplan voor een auto invoeren voor meer informatie over hoe het importeren van een auto in zijn werk gaat en lees u ook goed in, bijvoorbeeld met de Autoimportgids 2010. Zo is het niet alleen slim, maar ook goedkoop auto importeren!