Tegenbewijsregeling

De tegenbewijsregeling is een regeling waarbij de douane bij import de gegevens van uw auto vergelijkt met auto’s van een vergelijkbaar type die eerder zijn ingevoerd. Bij deze tegenbewijsregeling wordt de werkelijke waarde van het auto op moment van registratie in Nederland gehanteerd.

U kunt van de tegenbewijsregeling gebruik maken op het moment dat u denkt dat uw auto meer heeft afgeschreven dan uit de afschrijvingstabel (zie punt 3 bij BPM berekenen) blijkt. Hier wordt dus gekeken naar de daadwerkelijke afschrijving. Deze kunt u laten vaststellen door een taxateur. Een taxateur kan bekijken of uw auto (bijvoorbeeld door aanwezige schades op het auto) daadwerkelijk meer heeft afgeschreven dan vergelijkbare auto’s.

Door de tegenbewijsregeling is het mogelijk om flink te besparen op de kosten van import van uw auto. Op strategische plaatsen dicht bij de grens zijn verschillende taxateurs gevestigd die u kunnen helpen om zoveel mogelijk te besparen door middel van deze tegenbewijsregeling.

Minder BPM betalen
Het bedrag dat u aan BPM moet betalen, is onder andere afhankelijk van de netto catalogusprijs en leeftijd van de auto. Een standaardberekening komt echter vaak hoog uit. Laat de BPM berekenen door een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo kunt u tot duizenden euro’s besparen.

Vraag nu uw BPM-berekening aan >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *