Auto importeren uit Duitsland: tijdelijk kenteken

Als u een auto uit Duitsland gaat importeren, kunt u een tijdelijk kenteken krijgen bij aflevering van de auto. Dit tijdelijke kenteken geeft u de mogelijkheid om uw nieuwe aanwinst zelf weg te rijden bij de dealer, nog voordat deze gekeurd is door de RDW. Erg handig, tot aan de grens. Vanaf daar mag u namelijk niet rijden met dit tijdelijke kenteken. U zult uw vers uit Duitsland geïmporteerde auto dus alsnog op een aanhanger moeten zetten of door een vervoersbedrijf laten rijden. Hier is helaas geen andere oplossing voor. Denk bij het transporteren wel aan een transportverzekering!

Een ander tijdelijk kenteken waar u bij het importeren van uw auto uit Duitsland mee te maken krijgt, is het Nederlandse tijdelijke kenteken. Dit kunt u aanvragen voor de dag dat u de auto laat keuren. Met dat kenteken mag u naar het keuringsstation rijden. Voor de rest van de tijd zult u dus even geduld moeten hebben en uw uit Duitsland geïmporteerde auto achter het hek moeten stallen, want er is geen tijdelijk kenteken waarmee u meerdere dagen rond mag rijden voordat de auto goedgekeurd is door de RDW.

BPM
Het bedrag dat u aan BPM moet betalen, is onder andere afhankelijk van de netto catalogusprijs en leeftijd van de auto. Een standaardberekening komt echter vaak hoog uit. Laat de BPM berekenen door een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo kunt u tot duizenden euro’s besparen.

Vraag nu uw BPM-berekening aan >>

Meer informatie over een auto importeren uit Duitsland
Auto importeren uit Duitsland
Auto importeren uit Duitsland sinds 2010
Auto importeren uit Duitsland: kosten
Auto importeren uit Duitsland: aanbod