Auto importeren: kosten

Wat gaat een auto importeren kosten?

Wat een auto importeren gaat kosten, ligt allereerst natuurlijk aan de prijs die u voor de auto zelf moet betalen. Andere kosten liggen aan de leeftijd (BPM bijvoorbeeld), waar de auto vandaan komt (transportkosten, eventuele extra keuringen) en andere zaken. In het stappenplan voor een auto invoeren leest u waar u aan moet denken. Hieronder staan de belangrijkste bijkomende kosten op een rijtje.

BPM
Het bedrag dat u aan BPM moet betalen, is afhankelijk van de netto catalogusprijs en leeftijd van de auto. Laat de BPM berekening van uw auto door een professioneel bedrijf uitrekenen en bespaar tot duizenden euro’s.

Vraag nu uw BPM-berekening aan >>

Transport
Als u de auto uit Duitsland importeert (en helemaal als u de auto uit Amerika moet komen), dan moet de auto getransporteerd worden. Met een tijdelijk Duits kenteken kunt u wel tot aan de grens rijden, maar in Nederland zal de auto op transport moeten. Vanuit Amerika is het een lange reis, dit kan het auto importeren behoorlijk op kosten jagen. Mocht u een Deense auto willen importeren, dan komen de transportkosten er ook nog bij.

Keuringen
De keuring van een auto uit België of Duitsland kost 140 euro excl. verwijderingsbijdrage (€ 45,-). Komt de auto uit Amerika, dan kan de keuring duurder uitvallen. Dit omdat sommige auto’s uit Amerika geen Nederlandse typegoedkeuring hebben. Het kan heel goed dat een Amerikaanse auto aan de hand van deze keuring nog aanpassingen nodig heeft. Deze extra kosten moet u ook incalculeren.

Populairste landen voor import
Er zijn veel landen van waaruit u voordelig een auto kunt importeren. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om hun auto te importeren uit Duitsland of België. Ook kiezen veel mensen voor Amerika, maar dat is alleen aan te raden als het specifieke model niet in Nederland te krijgen is. Opkomend land onder doe-het-zelf-importeurs is Denemarken, omdat de netto catalogusprijzen daar tot de laagste van Europa behoren.

Alvast een auto uitzoeken?

Duitse autosites: 

– www.mobile.de

– www.autoscout24.de

– www.webmobil24.de

Belgische autosites: 

– www.autoscout24.be

– www.autozone.be

Amerikaanse autosites: 

– www.cars.com

– www.autotrader.com

Deense autosites: 

– www.bilpriser.dk/carsearch.do

– www.bilbasen.dk