Auto importeren uit Frankrijk

Een auto importeren uit Frankrijk is grotendeels gelijk aan een auto importeren uit Duitsland. De belangrijkste informatie over hoe het importeren van een auto uit Frankrijk in zijn werk gaat, vindt u dan ook in het stappenplan voor een auto invoeren en het artikel over BPM berekenen.

Mocht u uw auto bij een Franse particulier kopen, let er dan extra op dat u de Carte Grise meekrijgt, waarop tussen twee strepen het woord ‘vendu’, de verkoopdatum en de handtekening van de vorige eigenaar staan. Vaak wordt nog een hoekje rechtsonderin afgeknipt.

Samen met de oude eigenaar dient u een certificat de cession d’un vehicule in te vullen en te ondertekenen. Dit gebeurt meestal in tweevoud, soms in drievoud. Ook als u een auto wilt importeren uit Frankrijk, mag u de auto niet zelf rijden. Een transporteur is dus een goede keus. Lees u ook goed in, zodat u weet waar u aan toe bent als u een auto gaat importeren uit Frankrijk.

BPM
Het bedrag dat u aan BPM moet betalen, is onder andere afhankelijk van de netto catalogusprijs en leeftijd van de auto. Een standaardberekening komt echter vaak hoog uit. Laat de BPM berekenen door een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo kunt u tot duizenden euro’s besparen.

Vraag nu uw gratis BPM-berekening aan als u een auto gevonden heeft in Frankrijk

Populaire autosites in Frankrijk:
http://www.autoscout24.fr/
http://www.lacentrale.fr/
http://www.autoreflex.com/